Kezdőoldal

Galéria

Helyszínek

Rólam

BABAMASSZÁZS

A babamasszázsról

A tanfolyamról

Árak

BABAELSŐSEGÉLY

A babaelsősegélyről

A tanfolyamról

Árak

KAPCSOLAT

A babamasszázs története:

A babamasszázs egy többezer éves múltra visszatekintő, hagyományokra épülő szeretetteljes érintés. Az ősi kultúrákban anyáról gyermekre szállt a masszázs tudománya. Az édesanyák a világ minden pontján ösztönösen tudják, hogy a babáknak szükségük van az ölelésre, a ringatásra, a szeretetteljes érintésre. A masszázs olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni, és egyes társadalmakban a csecsemőgondozás hagyományának részét képezi. Az általam képviselt csecsemőmasszázs kidolgozása Vimala McClure nevéhez fűződik. Vimala 21 évesen Észak-Indiában, egy kis árvaházban dolgozott, és az anyagi szegénység és sanyarú körülmények ellenére megtapasztalhatta az érzelmek és értékek gazdagságát. A nagyobb lányok kisebb társaikat masszírozva lelki békét és harmóniát teremtettek önmaguk és egymás számára. Később, maláriában megbetegedve, maga is megtapasztalhatta a masszázs gyógyító hatását. Élményeinek és saját gyermekeinek masszírozása által szerzett tapasztalatok hatására alkotta meg babamasszázs módszerét: az ősi indiai masszázs, a svéd masszázs, a reflexológia és a jóga elemeinek ötvözetét, mely mára az egész világon ismerté vált.

A babamasszázs eleinte az USA-ban terjedt el, majd 1986-ban megalakult a Nemzetközi Csecsemőmasszázs Szövetség (IAIM) amelynek 1998-tól hazánk is tagországa. 2004-ben megalapult a Magyar Gyermekmasszázs Egyesület, mely az IAIM magyarországi tagszervezete, elsődleges célja pedig a csecsemő- és gyermekmasszázs hazai terjesztése, támogatása, oktatása.


A tanfolyamról:

Az oklevéllel rendelkező, képesített Csecsemőmasszázs Oktatók naprakész tudása biztosítja minden szülő és baba számára az örömteli masszírozás perceit. A csoportosan 5, egyénileg 4 alkalomból álló tanfolyam keretein belül a családok megismerkedhetnek a babamasszázs történetével, előkészítésével, hatásaival és a masszázsfogásokkal. Az egymásra épülő alkalmak során egyre magabiztosabbá válnak a szülők nem csak a masszázsfogásokban hanem szülői szerepükben is. Csodálatos, kézzel fogható lehetőséget kapnak amellyel hétköznapokban is meghittséget varázsolhatnak elősegítve a kisbaba testi és lelki fejlődését.


A babamasszázs pozitív hatásai:

Számos kísérlet, megfigyelés, és kutatás bizonyítja a masszázs csodálatos hatásait, eredményeit.
A babamasszázs sokkal többet jelent a kicsinek a puszta testi örömnél vagy a fizikailag érzékelhető pozitív hatásoknál. Segít megőrizni egészségét, testi-lelki jólétét. A szülőnek pedig erősíti az önbizalmát, az anyai érzéseit. Az apák pedig lehetőséget kapnak arra, hogy babájukat masszírozva közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, ezzel elmélyíthessék a köztük kialakuló kötődést.

 

Milyen életkorban és milyen gyakran végezhető a masszázs ?

A babamasszázs, mint szeretgető érintés, már újszülött kortól elkezdhető. Ha nem is tudatosan, de minden anya és apa természetes késztetése, hogy megismerje csecsemőjét. A csecsemőmasszázs már a várandóság alatt megtanulható, így első pillanattól alkalmazhatók a tanultak! Magyar Gyermekmasszázs Egyesület által tartott tanfolyamokon a 2-3 hónapos korban történő kezdést ajánljuk (ebben az életkorban alkalmazható a leghatékonyabban a masszázs) de természetesen fiatalabb és idősebb babákat is szeretettel látunk. A gyermek növekedésének megfelelően, a kúszó-mászó, tipegő, és kisgyermekkorban a mozdulatok változtatásával a masszázs tovább folytatható. A masszázs a születéstől egészen a felnőtt korig végigkíséri az életünket, mindennapos cselekvéseink része lehet. A babamasszázs akkor a leghatékonyabb, ha rendszeresen, a kicsi igényeinek megfelelően végezzük.

Forrás: www.magye.hu

 

 

Virgobabaitt: Google+

© VIRGOBABA – INFO & ÉSZREVÉTELEK: info[kukac]virgobaba.hu